Bloggnorge.com // En blogg for og om eksterne møter
Start blogg

En blogg for og om eksterne møter

Historier, nyheter og fakta om fenomenet eksterne møter

Kronikk: #AllWhiteEksterneMøter er et samfunnsproblem

Kategori: Siste nytt | 0 kommentarer » - Skrevet tirsdag 16. februar , 2016 kl. 22:02

Det er på tide at noen snakker om elefanten i rommet: Altfor mange eksterne møter har utelukkende hvite møtedeltagere, såkalte #AllWhiteEksterneMøter. Dette er hverken inkluderende, solidarisk eller demokratisk.

Vårt norske samfunn er bygget på enkelte felles verdier. Dette er verdier vi liker å tenke at vi holder høyt og respekterer. Verdier som fellesskap, brorskap og åpenhet. Den siste tids utvikling har derimot bevist en gang for alle at dette kun er er stusslig illusjon. Våre verdier er null verdt så lenge eksterne møter ikke har en andel ikke-hvite deltagere, slik som samfunnet for øvrig.

Men er det virkelig så farlig? spør du kanskje. Svaret er ja, det er det! Ved å utelukke store deler av vårt samfunn fra den viktige møteplassen eksterne møter representerer, skaper vi et nytt klasseskille. De hvite privilegerte sitter sammen i diverse eksterne møter rundt om i vårt langstrakte land, mens våre nye landsmenn ofte må til takke med fattigmannsversjonen av de eksterne møtene, nemlig interne møter. Som kjent noe ingen hvite har interesse av å være med på, muligens kun som en slags nødløsning i krisetider. Vi hvite glemmer at dette er hverdagen for en stor del av det norske folk.

Hvis vi ikke får ryddet opp i dette problemet står samfunnet vårt i fare for å rase sammen. Frustrasjonen innad i de interne møtene vil sakte men sikkert bygge seg opp, noe som er forstålig. Til slutt vil vi ha et todelt samfunn, med egne ghettoer med mennesker som aldri har vært i et eksternt møte. Ghettoer der det er lovløse tilstander. Dette ser vi konturene av allerede i dag.

Så hvordan skal vi da løse dette? Svaret er for meg åpenbart: Ved å ha flere eksterne møter hvor også ikke-hvite kvoteres inn. Det er viktig og riktig med flere inkluderende eksterne møter. På samme måte burde hvite kvoteres inn i interne møter, slik at de kan oppleve hvordan det er å leve på skyggesiden av samfunnet, og på den måte få forståelse for situasjonen til de som har dette som sin hverdag.

Vi sier derfor et rungende nei til #AllWhiteEksterneMøter!

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.